Stickar strumpor

Jag har nu givit mig in på att försöka sticka mig ett par strumpor. Himmel och pannkaka ! Hur skall detta sluta? Sist jag gav mig på detta var mitten på 80-talet då mamma försökte lära mig att sticka och jag klarade av att göra ena foten men ej den andra. Orsaken var att jag var så slut efter första att jag ej orkade ge mig in på det igen, men jag har den ena sockan kvar än idag som ett minne.

Åren gick och jag vägrade att ge mig in på detta igen utan höll mig till virkning och broderier istället. Men i höstas så vart jag inspirerad av tjejerna i mitt forum som började testa på att sticka, så jag hoppade på för att se om jag kommer ihåg hur man gjorde och om jag “nu” kanske förstår vad det hela handlar om, något jag ej tydligen kunde förstå på 80-talet. Jag köpte mitt första nystan igen “Crisp” och satte igång med att sticka en halsduk och det gick så bra att jag virkade halsdukar på löpande bana i detta garn och sålde en del.

Jag fortsatte i detta garn och stickade sjalar och lite annat samt en tröja för en av hundarna med hjälp av en tjej/kvinna på nätet. Jag provade på att sticka med pärlor (pärlmuddar/ pulsvärmare) halsdukssnurror och provade på hålmönster. Nu kände jag mig redo att ge mig in på strumpor igen och efter att ha svurit mig igenom flera försök på dessa strumpor och olika typer av stickor så gav jag nästan helt upp. Men efter ett besök hos en kompis som även hon är nybörjare inom stickning visade vilka strumpstickor honanvände till sina yoga strumpor så kände jag att dom där skulle nog fungera. Det var KnitPro storlek 2,50 och 10cm långa (korta).

Jag beställde dom och så fort dom kom så satte jag igång igen och nu fungerade det mycket bättre. Jag tror faktiskt att jag kommer att klara detta men det går långsamt. Vi får se hur det går när det är dags för hälen 😉

Nåja, klarar jag ej det så har jag i alla fall försökt.

20120610-232159.jpg

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.