Mitt första Hardanger broderi

Nu har jag de senaste kvällarna slagits med mitt första Hardangerbroderi efter att ha blivit inspirerad av en man på Facebook som broderar otroligt vackra Hardanger dukar. Han påminde mig om min styvfar som på sena 60 talet eventuellt tidigt 70-tal provade på detta då min mamma var otroligt duktig på det och jag har många av hennes dukar i min förvaring nu. Visserligen gjorde han den aldrig klar då de separerade inte så långt efter men jag har duken kvar som han jobbade på och har fortfarande kontakt med honom så jag borde ta den med mig en dag till honom på besök och fråga om han känner igen den  Hur som helst så fick denna Norrman mig att bli sugen att ta tag i detta. Så jag letade upp ett kit som jag hade i mina gömmit i hopp om att en dag klara av det och satte igång. Började bra men sedan kom något som irriterade mig i två dagar och får se om jag har löst det ikväll när jag åter igen skall ta tag i det. Så vad har irriterat mig? Jo, att jag har en till två styngn någonstans som förslkuter motivet och hur jag än räknar så tycks jag ej hitta “alla” fel” så jag har tagit till drastiska tag och broderat stödlinjer och börjat brodera andra saker för att se hur de faller in i  mönstret och på rätt plats för att lösa den blåa ram som har givit mig stora problem och slitage på väv och garn.

 

Så hur ser då denna duk ut?

 

Som sagt, det gick bra i början.

Sedan började problemen med den blåa ramen….. Trodde jag var nästan klar när jag plötsligt ser att jag har stygn ur fas, trots att jag sytt in stödlinjer.

Klicka upp bilderna för större så du kan se bättre.

Så efter att ha repat upp två till tre gånger så beslöt jag mig för att strunta i denna blåa ram ett tag och återgå till de vita rutorna istället för att se om de hamnar rätt i mönstret och mot den blåa ramen. Så det ser ut som om det ser riktigt ut så här långt.

Sedan så skrev jag ut mönstret fyra gånger och tejpade ihop det så att jag lättare kunde se hela mönstret och på så sätt lättare följa det och se vart jag var någonstans.

 

Nu hoppas jag verkligen att jag slipper mer krångel.

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.