Hittade mammas Hardangerdukar

 

Jag skulle leta efter garner för att virka en filt som finns på Drops och som en kompis virkat i andra färger och garner och blev så snygg att jag ville prova på den. Men istället för att finna rätta garner fann jag en påse med några av mammas påbörjade Hardanger dukar. En var klar och hon hade påbörjat en till lika dan. Jag tror att hon ej rört dessa sedan 70-talet för jag har inget minne av att ha sett henne brodera under 80-talet och fram men jag kan ju ha fel, för jag hade ju flyttat hemifrån. Jag kan ju tyvärr ej fråga henne om detta då hon avled våren 2009.

Denna hittade jag först och inget mönster med den Sad smile så hur skall jag kunna avsluta denna då? Ser ej ut att vara mycket kvar så jag hoppas jag kan få till det, men först skall jag försöka leta efter mönstret.

MammasHardangerdukUtanMonster.jpg

Så denna lilla skönhet som är klar.

MammasHardangerdukLiten.jpg

 

Här har hon påbörjat en till så den kan jag avsluta eftersom jag kan se på den färdiga hur den skall se ut

MammasHardangerdukLiten_2.jpg

Så har vi en löpare påbörjad, men denna hade hon mönstret kvar tillsammans med duken. Tack Mamma!!

MammasdukHardanger800Orginal.jpg

Så här skall den se ut.

MammasdukHardanger800.jpg

Filten på Drops som jag vill virka är denna (144-1).

1-1.jpg

Den min kompis virkade är denna. Gillar färgvalen hon gjort.

1948159_734049283285711_1618417127_n.jpg

Så nu blir det att inskaffa garner för denna

 

diana.jpg

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.